Årliga hälskontrollen i Östersund

Årliga hälskontrollen i Östersund

Hej där bloggen! Det har snart blivit dags för den årliga hälsokontrollen och det är som vanligt lite extra jobbigt just för mig. En fördel finns det och det är att jag alltid brukar ta mig en skön massage efteråt, men att gå på hälsokontroll är något som jag gärna skippar. Jag får höra samma visa varje år, att det är märkligt hur jag kan ha en såpass god hälsa trots att jag har usla kost och sömnvanor samtidigt som jag snusar. Ska jag vara ärlig så vet jag inte riktigt hur det kommer sig, men det känns lite som att man bara går och väntar på ett bakslag där hela kroppen kommer börja haverera. Jag tränar inte särskilt mycket, äter på snabbmatsrestauranger i Östersund flera gånger i veckan, använder tobak och sen på det så sover jag inte många timmar om dygnet. Det finns dock en teori i mitt huvud och det är att jag nästintill aldrig upplever stress eller ångest. Jag har väldigt ofta ett lugn och ett välbefinnande som jag trivs med, enligt mig kan det vara nyckeln till att min kropp inte påverkas så negativt av mina dåliga vanor. Om jag någon gång blir stressad så är det precis innan en hälsokontroll, då går jag runt och tänker att de kommer hitta något fel på mig. För att den stressen ska försvinna så är massage en utmärkt lösning och än så länge har de gått vägen både med hantering av stressen och med min hälsokontroll. Självklart så är jag medveten om att det inte är bra för kroppen att ha dessa dåliga vanorna och jag ska ta tag i det innan det är för sent, men det är lite svårt att försöka ändra på någonting som inte är ett problem för mig. Kanske blir årets hälsokontroll det som får mig att göra en förändring, eller så blir det bara en skön massage efteråt som tidigare.  


Kommentarer är stängda.