Bekvämt och bra med massage

Bekvämt och bra med massage

Idag gick jag på massage. Det var ganska skönt, men det gjorde också lite ont! Jag hade mycket stress i kroppen och massageterapeuten kunde verkligen känna av det. Han gjorde ett fantastiskt jobb, för han kunde hitta alla spända punkter och släppa dem en efter en. Det kändes så bra efteråt, som om alla mina celler började sjunga efter varje liten knut som släpptes.

Efter den här massagen kände jag mig superavslappnad och nöjd med livet, för när du får en behandling flödar endorfinerna genom dina ådror. När du är stressad och har ont i kroppen kan massage vara ett bra sätt att minska stressen. Å andra sidan har massage många andra fördelar som vi ska prata om idag.

Först och främst: Massage är 100 % effektivt för att släppa muskelspänningar och skapa avslappning. Du kanske tror att massage inte är för alla eller inte har någon nytta, men nej – det är extremt användbart och något som alla borde känna till! Oavsett om du har ett jobb där du sitter framför en dator i flera timmar varje dag, eller om du arbetar med händerna utan att kunna ta regelbundna pauser från det arbetet… Massage kan hjälpa mot ömma muskler och spänd rygg. Även om du springer mycket, massage minskar ömheten i benen och fötterna.

Den massagebehandling jag fick idag var svensk massage, som är en av de mest populära massageteknikerna eftersom det handlar om långa, svepande rörelser för att hjälpa till att slappna av i kropp och själ. En massage fungerar också genom att öka blodcirkulationen (så att du får en röd rodnad på huden), främja lymfdränering (det sätt på vilket vårt immunförsvar gör sig av med gifter). Huvudtanken bakom massage är att den hjälper oss att komma i kontakt med oss själva och förstå vad vi känner, särskilt när vi är stressade. Med massage kan vi släppa spänningar och stress från våra kroppar och finna tröst i varje beröring.

Kommentarer är stängda.