Bort med dåliga ovanor

Bort med dåliga ovanor

Tjenare bloggen! Nu har jag beslutat mig för att sluta med snusandet och alla onyttigheter när det kommer till kosten, det kommer bli tufft och jag kommer säkerligen behöva ta hjälp från någon som vet hur det är att få bort dessa ovanor. Jag har läst på lite och funderar på hypnos samt stresshantering. När jag inte får någon snus så blir det väldigt livat och oroligt i mitt huvud, därav kan stresshantering vara en fördel för mig. Jag har snusat sedan jag var tonåring så det är ingen lätt uppgift som jag har gett mig in på men det är sannerligen något som behöver förändras. Det kommer vara tufft men jag är beredd på att ta striden. Varken plånboken eller kroppen tycker om snus så det känns som ett klokt val och det samma gäller med alla skräpmat. Det är flera gånger i veckan som jag åker till någon pizzeria i Linköping för att jag inte orkar laga mat, så där krävs också en förändring. När jag har gjort lite eftersökningar så har jag sett att hypnos kan vara ett bra verktyg för att få bort ovanor, så det kan definitivt vara värt ett försök. Jag försökte sluta med tobaken en gång genom att sakta trappa ner men det var i princip omöjligt med tanke på att det alltid fanns snus tillgängligt, så det är nog bättre att bara sluta helt och hållet. Risken finns för att jag kommer bli helt tokig i några veckor och vara på ett riktigt uselt humör. Den risken minskas dock om jag väljer att prova på stresshantering och hypnos för att få lite extra hjälp på traven. Jag kommer ta tag i det här nästa vecka och försöka få tag i en tid för en behandling så att jag kan sluta så fort som möjligt.  


Kommentarer är stängda.